Vízum Part II

embassy

Vízum ✔ Sikerült egy újabb  tétellel csökkentenem a TO DO LIST-em tartalmát a mai nap folyamán, ugyanis sikeresen abszolváltam az utazáshoz elengedhetetlen, amerikai vízuminterjút. A vízumidőpontom 8:45-re volt regisztrálva, viszont az eligazítások (tippek, tanácsok) miatt 8:00-ra a Camp Leaders HQ-ban kellett megjelenni kötelező jelleggel. Az eligazítást követően átsétált az egész csapat a nagykövetségre, ahol névsor szerint, sort alkotva vártuk, hogy beengedjenek.

A biztonsági rendszer teljesen profi, már-már egészen félelmetes. Ahhoz, hogy az épületbe juss át kell jutnod az első acélkapun, majd egy fémdetektoron keresztülhaladva egy újabb kapuba ütközöl. A rendszer teljesen úgy működük, mint egy reptéri csekkoláson. Ha sípolsz motoznak. Ha minden oké szabad utat kapsz egy újabb acélkapuig. A tumultus elkerülése érdekében, fokozatosan engedik be az embereket.

A terembe érve megkaptam a már korábban leadott papírjaimat az útlevelemmel együtt. Ezután kis csekkolás, hogy nem hiányzik-e valami (pl.: fizetési bizonylat). Ha minden ok, akkor (végre) az első igazi lépés a vízum felé az újjlenyomatok elkészítése. -jobbnégy/balnégy/dupplathumb- 
A következő, egyben utolsó lépés pedig, hogy beállsz a sorba a személyes, angol nyelvű interview lebonyolítása érdekében.

Az interview témája főleg a suli köré összpontosul. Konkrétan a tanulmányi átlag és a hazaérkezés a mérvadó. Nem kell izgulni miatta, de illik komolyan venni. Az egész procedúra kb 5-10 percet vesz igénybe. Tőlem megkérdezték, hogy hol tanulok, hol fogok dolgozni valamint visszaérek-e a sulikezdésre. Nyugodtan válaszoltam az interjúztató kérdéseire, majd jó nyarat kívánt nekem és elbúcsúztunk.

Advertisements
Tagged , , ,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements