Hurricane

cloud_01___hurricane_fluttershy_by_tajarnia-d52s8o9

A legrégebb óta működő előrejelző intézet szerint az átlagosnál lényegesen több trópusi ciklon és hurrikán várható az idei évben az Atlanti óceánon. A vezető előrejelzők szerint az idei hurrikánszezonban 18 trópusi ciklon várható, amelyből kilenc hurrikánná erősödhet.

Egy átlagos évben 12 trópusi ciklon alakul ki az Atlanti-óceán északi medencéjében, amelyből hét válik hurrikánná. A trópusi ciklonban a szélsebesség eléri a 39 mérföldet óránként, míg a hurrikán fokozathoz legalább 74 mérföldes óránkénti sebességre van szükség, írja az esotanc.hu.

A most kiadott előrejelzést a Coloradói Egyetem csapata jegyzi, amely elsőként adott ki hurrikánelőrejelzést, még 1984-ben. A tavalyi előrejelzése igen sikertelen volt, míg a kutatók 10 trópusi ciklonnal és négy hurrikánnal számoltak, addig a valóságban 19 ciklon és 10 hurrikán alakult ki, köztük a Sandy, amely az északkeleti államokban okozott jelentős pusztítást.

A mostani előrejelzés kilenc hurrikánnal számol, amelyből négy érheti el az erős fokozatot.”
Forrás: index.hu

Well that escalated quickly!

Kicsit félelmetes, kicsit ijesztő, viszont semmit nem lehet vele kezdeni. Ha azt mondom, hogy közöm nincs a hurrikánokhoz, akkor nem túloztam. Most, hogy már nagyon közel az utazás időpontja, jobban odafigyelek az USA-val kapcsolatos információ morzsákra, viszont túlzottan nem áraszt el a pozitív feed. Szó sincs arról, hogy nem tulajdonítok jelentőséget az ilyen dolgoknak, de próbálom nem félelemmel és pánikkal társítani. Sunshine, freedom, music, USA!

Advertisements
Tagged , ,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements